Hoe gaat een podoloog te werk?

De podoloog luistert en onderzoekt de klacht(en) met aandacht. Daarna wordt een biomechanische- en ganganalyse aan de hand van high speed camera's uitgevoerd, om de stand van uw voeten te meten en in beeld te brengen. Op basis van dit onderzoek en in onderling overleg wordt beslist of het gebruik van podologische zolen de oplossing is voor uw klacht(en).


In samenwerking met BORGinsole, een marktleider op vlak van het produceren en leveren van kwaliteitsvolle podologische zolen voor alle doeleinden, worden de zolen op maat gemaakt met de gepaste correcties.


Nadien wordt een afspraak gemaakt om uw zolen op te halen en wordt ervoor gezorgd dat de zolen perfect in de gewenste schoenen passen.

Wat bied ik aan?

GANGANALYSE

Aan de hand van high speed camera's wordt de stand van uw voeten, enkels en knieën gemeten en vastgelegd. Bij het bekijken van de opnames kan de perfecte hoek in iedere fase van het looppatroon gemeten en vastgelegd worden, om zo uw functionele zool volledig op maat te maken.


BIOMECHANISCH ONDERZOEK

Een biomechanisch onderzoek is een  analyse van het onderlichaam om de oorzaak van uw klachten op te sporen en de kern aan te pakken. Dit gebeurt onder andere door spierlengte- en weerstandstesten, functionele testen en de mobiliteit van het bekken, de knieën, enkels en voeten in kaart te brengen.


PODOLOGISCHE ZOOLTHERAPIE

Door voorgaande analyses wordt voor u de op maat gemaakt functionele zool met behulp van een gepatenteerde 3D technologie gescand, ontworpen en geproduceerd, in samenwerking met en door BORGinsole.


(SCHOEN)ADVIES

Advies en informatie over schoenen, gebruik van zolen, sportadviezen, oefentherapie, ...


PREVENTIEVE (SPORT)SCREENING

Heeft u sportieve plannen? Vraagt u zich af of u een goed bewegingspatroon heeft of wilt u klachten voor zijn? Een preventieve screening helpt u bij het behalen van uw doelen.

AFSPRAAK MAKEN

Een afspraak maken kan via de online agenda of via mail.


Voor het maken van een afspraak bij uw podoloog, heeft u geen verwijzing van de arts nodig.


Indien u de afspraak niet kunt nakomen, gelieve 24 uren op voorhand de afspraak te annuleren. Zonder tijdige annulatie wordt de consultatie in rekening gebracht.

EERSTE CONSULTATIE

Breng volgende zaken mee wanneer u komt voor uw eerste consultatie:


  • identiteitskaart
  • een eventuele verwijzing, medische verslagen en/of beeldvorming
  • indien van toepassing vorige zolen
  • een aansluitend (sport)broekje

TARIEF

eerste biomechanisch onderzoek

€ 65

jaarlijkse controle

€ 40

BORGinsole zolen -16 jaar

€ 160

BORGinsole zolen +16 jaar

€ 190

    Eventuele vergoeding voor podologische zolen is afhankelijk van uw mutualiteit.